måndag 14 juni 2010

Pasta

Förra veckan gjordes denna goda och framförallt enkla rätt som Anna komponerade ihop en mörk decemberkväll hos mig för några år sedan i Växjö.



Ingredienser 3-4 portioner
2 burkar Paprika/chili creme fraische
1 burk vanlig creme fraische
1 burk kräftstjärtar
Ca 15 färska champisar
2 paket färsk pasta, eventuellt tortellini


Gör såhär
Skär svampen i fyra delar, inte i skivor utan mer i bitar
Stek dom varsamt på medelstark värme i lite margarin till de får en glansig yta, endast gyllenbruna. Ta upp dem och låt dem rinna av på hushållspapper.
Häll ner samtlig creme fraische i samma stekpanna och låt koka upp. Koka samtidigt upp vatten till pastan. När creme fraischen är varm och lätt bubblig så lägg återigen i svampen. När pastan är så gott som klar, brukar ta 3 minuter med färsk pasta, så lägg i nästintill alla kräftstjärtar. De får inte vara i för länge då de blir sega. Lägg upp på tallrik och strö över de resterande stjärtarna.
Voila!

Ruskigt gott och ruskigt enkelt.

Inga kommentarer: